Ј.П за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта 

Адреса
ул. Даме Груев 14, 1000 Скопје
Телефон
+389 2 3138746
Работно време
Пон. - Пет. 08:00 - 16:00

Забрани

 • 18.9.2023

Поради вградување на асфалтен слој (асфалтирање) на Регионален пат Р1102, делницата Велес - Градско до 23.09.2023 г. ќе биде затворена за сообраќај во период од 08:00 – 18:00 часот.
 

 • 08.9.2023

Oд 11.9.2023 г. ќе се воспостави времениот режим на сообраќајот во тунелот на стационажа км 6+326 до км 6+366, на десна страна од тунелот, правец Блаце – Скопје, поради изведување на градежни работи – санација на тунелот. Ќе има светлосна сигнализација со наизменично пропуштање на возилата.

 • 23.8.2023

БИОН ДОО Тетово известува дека од 20.05.2023 година на патниот правец "Државен пат А3, делница: Буково - Охрид, подделница Буково - влез во Охрид" ќе има измена на времениот режим на сообраќај поради изведување работи што се предвидени на објектот "Поставување на сообраќајна сигнализација и опрема на државен пат А3, делница Буково - Охрид, подделница Буково - влез во Охрид". Режимот ќе биде според сообраќајниот проект. Работите на објектот се предвидени да завршат на 29.02.2024.

 • 01.8.2023

01/08/2023

На магистралниот пат А-3 кај с.Очипала на патниот правец Македонска Каменица-Делчево, сообраќајот се одвива наизменично во една коловозна лента за сите видови на возила.

 • 20.6.2023

Ве известуваме дека на ден 20.06.2023 (вторник), се започнуваат градежни активности на Државен пат А1, делница Демир Капија - Неготино за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај каде што ќе има пренасочување на возилата од едниот коловоз на другиот коловоз на кој движењето во должина на 2 км ќе се одвива во две насоки.

Работите ќе се изведуваат секој ден во период од 08.00 до 14.00 часот.

 • 19.6.2023

Регионалниот пат од с.Извор кон Прилеп, поточно с. Степанци Општина Чашка кон Прилеп е со наноси од земја и кал поради дождот и истиот е непрооден.

 • 17.6.2023

Од настанатите поплави на 14.06.2003 год. во Делчево и околината оштетени се темелите на мостот на Црвенска река на магистралниот пат А3 делница М.Каменица – Делчево.

Извршено е примарно санирање,но поради поголема безбедност на сообраќајот,денес 17.06.2003 год. извршено е ЗАТВАРАЊЕ НА ЕДНА ЛЕНТА ОД МОСТОТ ДО КОМПЛЕТНО ЗАВРШУВАЊЕ НА РАБОТИТЕ.

 

Затварањето е извршено со прописна верикална сигнализација и сообраќајот на мостот се врши наизменично во двата правца по една коловозна лента.

 

Ги известуваме учесниците во сообраќајот на наведената делница да ја почитуваат поставената сигнализација во интерес на безбедноста.

 

 

 

 • 14.6.2023

 Од 14.06.2023 година почнува проектот „Санација на трупот на патот Р1303, делница Македонски Брод – Прилеп, премин Барбаpос’’. Сообраќајот на овој патен правец ќе се одвива непречено со ограничување на максимална брзина до 30 км/час.
 

 • 05.5.2023

На ден 08.05.2023 год. ќе се започне со градежни активности на објект: Поставување на заштитна звучна ограда на автопатот А2, делница Скопје -Тетово. Исто така Ве известуваме дека на трасата на која ќе се изведуваат градежните работи ќе има времен режим на сообраќај .

 

 • 25.4.2023

На ден 26.4.2023 г. (среда) започнуваат градежни активности на Државен пат А1, во насока од Демир Капија кон Неготино, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај со целосно затварање на автопатот на клучката Демир Капија, а сообраќајот ќе биде пренасочен на Регионалниот пат Р1102.

 • 08.4.2023

Патниот правец Охрид - Ресен, преку националниот парк Галичица  од 08.04.2023 е отворен за сообраќај за  возила со дозволена носивост до 3.5 тони.

 

 • 31.3.2023

На патниот правец А2 Кичево – Охрид, во делот од с.Песочани до с.Врбјани, од 31.03.2023 (петок) од 16.00ч поради изведување градежни работи на пат сообраќајот ќе се одвива по девијација – премин од една во друга коловозна лента. Овој изменет режим на сообраќај ќе трае се до завршување на градежните работи. На самото место поставена е соодветна сообраќајна сигнализација.

 • 06.3.2023

Почнувајќи од 06.03.2023, на автопатот А1, делница Петровец – Катланово, започнуваат градежни активности поради што има изменет режим на движење на возилата. Сообраќајот се одвива непречено и се препорачува внимателно пристапување.

 • 10.2.2023

Според информација од ДГТ Жикол, поради изведување на градежни работи на државен пат А2, делница Миладиновци – Хиподром, сообраќајот на автопатот ќе се одвива според времен режим.

 • 17.12.2022

 Поради зголемено ниво на вода на реката Радика, од 16.12.2022 урнат е мостот кој води кон селата Нистрово, Бибај, Тануше, Грекај и Нивиште (општина Маврово и Ростуше).

 • 14.12.2022

Поради изведување на работи на експресниот пат од Градско до Дреново на местото каде што се гради новата клучка Градско, на државен пат А1, делница Велес-Неготино, ќе се применува времена измена на режим на сообраќај. Времениот режим ќе се применува во двата правци на автопат Е-75. Сообраќајот ќе се одвива непречено, со брзина од V=80km/h во зона на градилиште. Режимот ќе се применува се до целосна изградба на новата клучка Градско.

 • 11.12.2022

Информации за движење низ ЈАСЕН

Скопје - Македонски Брод

од 07:30 - 09:00
од 12:00 - 12:45
од 16:00 - 18:00

Македонски Брод - Скопје

од 06:00 - 07:00
од 10:30 - 11:00
од 13:00 - 13:45
од 18:30 - 20:00

 • 13.10.2022


Г.П. Илинден – Струга известува дека на патниот правец Кичево – Охрид, на делницата од с.Требеништа – Охрид од 13.10.2022 се воведe изменет режим на сообраќај. На учесниците во сообраќајот им се препорачува да ја почитуваат поставената сообраќајна сигнализација и да ја прилагодат брзината спрема условите на патот.
 

 • 06.10.2022

ГД Гранит АД Скопје известува дека согласно издаденото одобрение за времен режим на сообраќај на Aвтопат А4, делница ГП “Блаце” - Скопје (клучка “Стенковец”) Подделница 1 – проширување на постоен пат А4 од ГП “Блаце” до с. Блаце до ниво на автопат и изградба на дел од автопат со клучка за поврзување со локален пат до с. Блаце , на 2км пред Граничниот Премин “Блаце” од 06.10.2022 г. на местото на изведување на градежните работи се одвива нов времен двонасочен режим на сообраќај (со два нови кружни тека) со поставена соодветна сообраќајна сигнализација. Сообраќајот се одвива континуирано без застој. Препорака до возачите за прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација.

 • 29.9.2022

На регионалниот пат Р1102, односно делница Велес – Градскo поради изведување на градежни работи наведената делница ќе биде затворена за сообраќај од 28.09.2022 год. во наредните 9 месеци, и сообраќајот ќе се одвива согласно одобрениот времен режим на сообраќај.

Инфо телефон:

+389 2 2561 502