Ј.П за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта 

Адреса
Даме Груев 14, 1000 Скопје
Телефон
+389 2 3138746
Работно време
Пон. - Пет. 08:00 - 16:00

Состојба на патишта

  • 03.2.2023 06.00

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по влажни коловози.

Врнежи од снег има во Делчево, Дебар, Ѓавато и Буково,но во моментов не преставува пречка за одвивање на сообраќајот.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ  се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Сите подетални информации учесниците во сообраќајот можат да ги добијат на нашиот дежурен телефон 02 25 61 502
 

ПУНКТ

Т C)

ПУНКТ

Т C)

ПУНКТ

Т C)

К.Паланка

-1

Струга

+1

Кочани

/

Страцин

+2

Ресен

+3

Делчево

+2

Куманово

0

Крушево

+2

Смојмирово

-1

Маџари

+1

Кичево

-1

Струмица

/

Тетово

+1

М.Брод

0

Велес

+1

П.Шапка

-7

Буково

-1

Неготино

+2

Гостивар

+1

Ѓавато

0

Д.Капија

+2

Стража

-2

Плетвар

+1

Удово

+2

Маврово

-2

Пресека

-1

Гевгелија

/

Дебар

+1

 Железнец

-1

Кула

0

Битола

+1

Штип

+2

Петровец

0

Прилеп

+1

Сарамзалино

/

 

 

Охрид

+3

Павлешенци

0

 

 

 

Инфо телефон:

+389 2 2561 502