Од 1954 година

+

Забрани и известувања

11.07.2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ 11.07.2019

А3 пат.

Сообраќајниот патен правец село Исти Бањи-брана Калиманци км.259+300 затворен е за сообраќај за сите категории на возила со записник од државен испектор за патишта. Сообраќајот ќе се одвива по алтернативни патишта.

1. За патнички и полутешки моторни возила сообраќајот ќе се одвива праку Виница-Бигла –Делчево.

2. За теретни моторни возила од сите категории Виница-с Смојмирово-Делчево.

Забраната важи додека не биде тргната од државниот инспектор за патишта и другите надлежни институции.

01.07.2019

На 01.07.2019 ќе се изведуваат градежни активности на магистрален пат А1, делница: Скопје - Неготино, при поставување на електрично осветлување на крстосницата Велес - Југ, во времетраење од 30 дена, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај.

01.07.2019

ЗАБРАНА ЗА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА на државните патишта во Република Македонија:

Од 01.07.2019 година започна со примена времениот режим на сообраќај во летниот период од 01.07 до 31.08 на државните патишта во Република Македонија со кој се забранува движење на тешки товарни возила чија вкупна маса преминува 15 тони за време на деновите од викендот и за денови при екстремно високи температури.

Временските интервали се следни:

петок : 17:00 – 22:00 часот,
сабота : 09:00 – 18:00 часот
и недела : 09:00 – 22:00 часот.

Во деновите со екстремно високи температури, определени од Министерство зa здравство, забранaта ќе важи и од понеделник до четврток во период од 11:00 до 17:00 часот.

Ограничувањето не се однесува на возила кои превезуваат животни, цвеќе,хуманитарна помош, жито и житни култури и леснорасиплива стока, нафта и нафтени деривати, превоз на опасни материјали и возила кои вршат превоз за компании кои имаат склучено договори за изведување на проекти на државните патишта со ЈП за Државни патишта.

ЗАБРАНА ЗА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА на магистрален пат А2 :

Од 01.07.2019 година започна со примена времениот режим на сообраќај во летниот период од 01.07 до 01.09 на магистрален пат А2 делница: Скопје-Охрид-Скопје со кој се забранува движење на тешки товарни возила чија вкупна маса преминува 7,5 тони за време на викендите.

Временските интервали се следни:
петок : 15:00 – 22:00 часот,
сабота : 07:00 – 12:00 и 18:00 – 24:00 часот
и недела : 07:00 – 22:00 часот.

Овој посебен режим на сообраќај се воведува во текот на летото со цел избегнување на застојот во сообраќајот на патната делница кон најпосетуваното туристичко место во Република Македонија, намалување на застоите на пунктовите за наплата на патна такса и воопшто побрз проток на возилата и непречено движење на туристите.

Ограничувањето не се однесува на возила кои превезуваат живи животни, цвеќе, хуманитарна помош, жито и житни култури и леснорасиплива стока.

24.06.2019

Ј.П. Македонијапат известува дека поради изведување на градежни работи на пат ( асфалтирање ) на регионалниот патен правец Р2344, населба Чашка – с. Голозинци, од 26.06.2019год. ( среда ) сообраќајот ќе биде во прекин секој работен ден освен во недела од 10 – 16 часот во наредните два месеци.

19.06.2019

На ден 19.06.2019 (среда) ќе се започне со изведување на градежни активности за поставување на електрично осветлување на крстосницата Другово, на магистрален пат А2, делница: Кичево - Охрид, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај, во времетраење од 6 месеци.

05.06.2019

Ве информираме дека од денеска 5 јуни 2019 година, автопатот Миладиновци-Свети Николе - Штип е пуштен за сообраќај во двата правци.
Апел до сите корисници да ја почитуваат поставената хоризонтална и вертикална сигнализација. Упатуваме благодарност до сите граѓани кои во овие неколку месеци беа трпеливи во однос на користење на оваа автопатска делница.

22.05.2019

Виадукт трејд известува дека од 22.05.2019 се изведуваат градежни работи на магистрален пат А3, делница Велес - Штип при поставување на електрично осветлување на крстосница Овче Поле во времетраење од 6 (шест) месеци, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај.

20.05.2019

Друштвото АСФАЛТ ДООЕЛ СКОПЈЕ известува дека поради изведување на градежни работи за рушење на стара наплатна станица Градско во период од 20.05.2019 до 17.08.2019 на магистралниот пат А1, делница Велес – Градско, сообраќајот ќе се одвива согласно Одобрението на времен режим на сообраќај. 

15.05.2019

Виадукт трејд известува дека на ден 15.05.2019 - дeнес, ќе се започне со изведување на градежни активности при поставување на индуктивни јамки на Регионален Пат Р1402, делница Ново Село - граница Бугарија за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај.

14.05.2019

Од ЈП Македониапат ве известуваме за реконструци надградби и сананации следниве патни правци Р1206 Синичане-Пирок-Врапчиште, и на патниот правец А2 крак врска со Неготино.
Од 20/05/2019 на патниот правец Р2234 Јегуновце-Радуша ќе се изведува надградба на коловозот со нов асвалт во време траење од 30дена.
Штрабах врши целосна реконструкција на патниот правец Тетово-П.Шапка кој ќе трае до крајот на 2019год.
На самите места на изведување на градежните работи ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

08.05.2019

Виадукт трејд известува дека од ден 07.05.2019 ќе се започне со изведување на градежни активности при поставување на индуктивни јамки на Регионален Пат А1, делница Демир Капија - Удово (близу тунелите) за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај.

Виадукт трејд известува дека од 10.05.2019 ќе се започне со изведување на градежни активности при поставување на индуктивни јамки на Регионален Пат Р1401, делница   Струмица - Раброво,  за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај.

07.05.2019

На патниот правец Р1201 Маврово – Дебар кај с. Скудриње, сообраќајот  се одвива по една коловозна лента во должиина од 150 метри.
На самото место ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

25.04.2019

Од  25.04.2019 регионалниот пат Р-2332 с.Царина –С.Трпејца преку Галичица е оспособен за сообраќај за сите видови возила со вкупна тежина до 3.5 тона.

10.04.2019

Г.П Илинден-Струга известува дека од 12/04/2019 поради изведување на градежни работи изградба натпатник за ТИРЗ зоната Струга на регионалниот патен правец А2 с.Подмоље – Струга ќе има времен режим на сообраќајот. На самото место ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

09.04.2019

Друштво Асфалт ДООЕЛ Скопје, известува дека поради изведување на градежни работи за изградба на електронски системи за наплата на наплатна станица Гевгелија во период од 18.03.2019 до 18.09.2019 на магистрален пат А1, делница Демир Капија – Гевгелија и обратно, сообраќајот ке се одвива согласно Одобрението за времен режим.

04.04.2019

Од 11:30 часот на регионалниот патен правец Р1107 Кавадарци – с. Мрежичко, поради оштетување на мостот на река Луда Мара кај с.Ваташа, воведена е забрана за сообраќај на тешки товарни возила и автобуси.

01.04.2019

Информација за движење на патен правец Скопје – М.Брод и обратно низ национален парк ЈАСЕН од 01.04.2019 год. Скопје – М.Брод 06.30 – 09.00 и 16.00 – 18.00 М.Брод – Скопје 05.00 – 06.00 и 18.30 – 20.00

20.03.2019

Од 21.03.2019 ( четврток ) на регионалниот патен правец Р1103 Неготино – Лакавица ќе се извршуваат работи на пат, реконструкција на мост на река Вардар кај с. Пепелиште.
Сообраќајот ќе се пренасочува по земјаниот пат с. Пепелиште – Криволак за возила со вкупна тежина до 7,5 тони.
На самото место ќе биде поставена соодветна вертикална сообраќајна сигнализација.
Овој сообраќаен режим ќе трае до завршување на градежните активности.