Од 1954 година

+

Состојба на патиштата


02.03.2015 - 06:00

 

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно по претежно влажни коловози без застои и ограничувања.

Појава на магла со видливост од 100м. има во М.Брод.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

Во клисурите и усеците можна е појава на помали одрони, особено на патните правци: Кочани – М.Каменица - Делчево, Виница - Берово, Гостивар – крак Маврово, Маврово-Дебар-Струга, Д.Капија - Удово и Катланово-Велес.

На учесниците во сообраќајот им препорачуваме внимателно управување со возилата,почитување на поставената сообраќајна сигнализација, како и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

За сите подетални информации посетете ја нашата веб страница www.makedonijapat.com.mk или на дежурен тел. 02/ 25 61 502.